Dakkapel

Een dakkapel kan op allerlei plekken geplaatst worden en allerlei functies vervullen. Sommige dakkapel soorten zijn bedoeld om meer daglicht te brengen op een zolderruimte, terwijl grotere kapellen een extra kamer of zelfs een hele verdieping aan het huis toevoegen.

Met zoveel verschillen is het goed om je te verdiepen in de mogelijkheden en om je wensen en eisen helder te krijgen. Wat voor type en grootte past het beste bij jouw woning? Hier lees je enkele van de dingen waar je op kunt letten bij het maken van die beslissing.

Kies een geschikt materiaal

Een andere belangrijke overweging is het materiaal dat je uitkiest. Hout is een veel gebruikt materiaal, dat vaak mooi aansluit bij de bestaande woning. Maar dakkapel soorten van kunststof winnen aan populariteit. Deze materialen zijn niet meer zo duur als vroeger, bieden vaak betere isolatie en zijn minder onderhevig aan slijtage. Bovendien zijn ze vaak stijlvol uitgevoerd: het idee dat een kunststoffen aanbouw ‘lelijk’ is, is inmiddels achterhaald. Het is altijd aan te raden om een offerte aan te vragen bij een erkend bouwbedrijf. Met hen kun je overleggen welke soort dakkapel in jou geval het beste past.