Metselwerk

Er ligt een periode achter ons waarin we door een crisis heen gingen. Zaken die met de bouw te maken hebben zoals onder andere metselwerkzaamheden lagen stil. Men had eenvoudigweg geen geld voor de bouw van een nieuw huis, en ook andere aanbouw en verbouwwerkzaamheden bleven liggen. Inmiddels klimt de economie weer uit dat diepe dal, en de eerste plek waar men dat voelt is in de bouwsector.

Nieuwbouw en renovatie

Er wordt tegenwoordig weer volop nieuwbouw gepleegd, en men kiest er ook steeds vaker voor om bestaande woningen te renoveren. De bouwsector, en dan in dit geval ook de metselaars, profiteren daarvan. Er wordt weer woningbouw gepleegd waarbij bijzondere metseltechnieken aan bod komen. De huizen mogen weer uitblinken in design, en dat is nu net iets waar de metselaar zijn aandeel in heeft. Door het toepassen van bijzondere voegtechnieken in het werk zien huizen er speciaal uit. Een kleine toevoeging in de vorm van metselwerk met bijvoorbeeld een schaduwlijn erin verwerkt maakt van een normaal huis een luxueuze woning. De renovatiesector profiteert op een andere manier van deze opleving.

Meer vraag naar luxe en vakmanschap

Bestaande woningen hebben vaak last van metselwerk wat poreus wordt. De metselaar kan hier op een handige manier op in springen. Hij is in staat om oud voegwerk tussen de stenen weg te krabben, en hier nieuwe voegen tussen aan te brengen. Daarbij kan eveneens gebruik worden gemaakt van meerdere voegtechnieken. Een woning die een deel van zijn waarde had verloren door een haveloos uitzicht wordt op die manier weer meer waard. Het mag duidelijk zijn dat deze opleving in de bouwsector niet alleen zorgt voor meer werk. Ook jongeren raken steeds meer getrokken naar dit ambachtelijke vak. Dat is maar goed ook, want het ziet er naar uit dat de bouwsector de komende jaren flink zal blijven aantrekken.