Slotenmaker

Je eigen huis is een kostbaar maar ook kwetsbaar bezit. Ongenood bezoek is dan ook de ergste nachtmerrie van veel woningbezitters. Wie ooit in een huis trok waar een politiekeurmerk sticker op zat doet er goed aan om geregeld te kijken of het hang- en sluitwerk van jouw huis nog past bij het huidige keurmerk. Inbrekers leren immers ook bij, en sloten van een aantal jaren terug zijn met de technieken van nu wellicht verrassend eenvoudig te demonteren. Gelukkig staat de techniek niet stil en komen er jaarlijks nieuwe sloten op de markt die een hogere mate van veiligheid bieden.

Jouw huis weer up-to-date

Een slotenmaker zal jou maar wat graag helpen bij het veilig maken van jouw huis. Samen met jou wordt er gekeken naar de soorten hang- en sluitwerk die zijn aangebracht en naar de staat daarvan. Vervolgens worden de mogelijkheden besproken om hang- en sluitwerk te vervangen of uit te breiden. Dit advies is een service waar doorgaans niets voor wordt berekend wanneer je vervolgens een bestelling doet. De slotenmaker zal de bestelde sloten vervolgens leveren en monteren. Daarna voldoet jouw huis weer aan het politiekeurmerk van deze tijd.

Sluit een deal met je verzekeraar

Verzekeraars zijn evenmin blij met de inbraakgolf die over ons land heen trekt. Wanneer jij je huis wil beveiligen zal men dan ook maar wat graag jou een korting geven op je premie. Je bent immers door het vervangen en aanvullen van het hang- en sluitwerk in jouw huis een geringer risico geworden voor hun. Met het certificaat dat jouw huis weer voldoet aan de standaardnorm van het politiekeurmerk kan dan ook een premieverlaging worden aangevraagd. Soms werken verzekeraars hiervoor samen met lokale slotenmakers; goed om hier eerst naar te informeren voordat je een slotenmaker langs laat komen.