Verbouwen

De mogelijkheden bij een verbouwing zijn bijna oneindig. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het verbouwen. Hieronder zullen een aantal verbouwingsmogelijkheden besproken worden.

Aanbouw

Aanbouw is een verbouwingsmogelijkheid die vaak wordt gedaan. Met aanbouw wordt vaak bedoeld groter maken van de woonkamer. Dit is een keuze die mensen maken omdat hun woonkamer op den duur kleiner aanvoelt. Met een aanbouw vergroot je dus de oppervlakte van je woning. De kosten voor een aanbouw liggen al gauw rond de 30.000 euro. Een forse investering toch. Let er overigens op dat je bij een aanbouw vaak een vergunning nodig hebt.

Dakkapel plaatsen

Bij het laten plaatsen van een dakkapel op jouw woning heb je de keuze uit twee mogelijkheden: een prefab dakkapel of een dakkapel op traditionele wijze. Het laten plaatsen een prefab dakkapel is meestal snel klaar en het is niet duur. Dit komt omdat de dakkapel van tevoren gefabriceerd is. Bij een dakkapel op traditionele wijze wordt jouw dakkapel ter plaatse op jouw woning in elkaar gezet. Dit proces zal dan ook veel langer duren omdat het gecompliceerder is. De prijs van dit type dakkapel ligt dan ook al gauw zo’n 30% hoger dan een prefab dakkapel. De gemiddelde kosten van het laten plaatsen van een dakkapel liggen rond de 3.500 euro.

Renovatie

Renoveren is het herstellen of vernieuwen van een woning. Hierbij gaat het voornamelijk om de buitenkant de woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gevels en muren van de woning. Er wordt niks vervangen, maar er worden slechts wat dingen opgeknapt. Let op: Het renoveren en herstellen van woningen ouder dan 2 jaar valt tijdelijk onder het 6%-tarief. Het 6%-tarief geldt voor de werkzaamheden die je afrondt in de periode van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015. Onder verbouwings- en herstelwerkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning.

Bron: www.belastingdienst.nl