Verwarmingsketel kopen

Een verwarmingsketel zelf kopen in plaats van huren is niet per definitie goedkoper, maar het heeft wel een aantal voordelen. U bent niet gebonden aan de keuze die uw verhuur installateur biedt en u zit niet vast aan een contract. Veel mensen die het budget ervoor hebben, kiezen dan ook voor kopen, omdat er geen vast maandbedrag meer aan de ketel kleeft. Het is daarbij verstandig een service- en onderhoudscontract af te sluiten. U kunt dit doen bij een andere installateur dan degene waar u de ketel gekocht heeft, maar hierdoor kunt u wel all-in deals mislopen. Deze deals gaan vaak gepaard met het onderhoud- en de plaatsing van uw ketel.

Keuze bepaling installateur

Behalve natuurlijk de geschikte CV keuze voor uw woning, is de keuze van uw installateur ook van belang en dan met name de service die hij biedt. Zit bijvoorbeeld de installatie van uw ketel bij de prijs inbegrepen en het de-installeren en wegbrengen van uw oude ketel, komt dat in de offerte terug? Ook als u uw ketel bij een groothandel koopt, zijn dit dingen waarop u let bij het kiezen van uw installateur. Een ketel mag u namelijk nooit zelf installeren door de regels die er zijn voor het aansluiten van apparaten op gas. Daarbij verliest u uw fabrieksgarantie als u de ketel zelf installeert. Daarnaast is het ook mogelijk om vloerverwarming op de CV-ketel aan te sluiten, maar kan dat alleen als dat geschikt is. Zie ook deze websites over subsidies voor vloerverwarmingen; en deze van de Rijksoverheid.

Offertes

Vraag voor u tot uw koop aangaat offertes aan. Dit kunt u het makkelijkst doen bij een vergelijkingssite. Bij deze site zitten meerdere installateurs aangesloten, waardoor ze vaak een betere offerte aanbieden dan wanneer u deze apart aanvraagt. Let bij de offerte niet alleen op de prijs van de CV ketel. Deze prijzen ontlopen elkaar niet veel. De service die de installateur biedt is het belangrijkst, u krijgt daar de komende 15 jaar mee te maken.